Leiding zonder leiders | 8 juni 2017

 Leiding zonder leiders |  8 juni 2017

Omschrijving

Over de nieuwe toegevoegde waarde van leiders en leidinggevenden én hoe zij ondersteunt zouden moeten worden.

Onze samenleving is in beweging. Technologische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar de laatste jaren steeds sneller op. Al deze ontwikkelingen en veranderingen hebben een directe invloed op mens en organisatie en brengen de nodige uitdaging met zich mee. Wat gebeurd er in organisaties en waarom is het tijd voor een ander soort leiderschap?

Organisaties staan voor de uitdaging om samen met alle medewerkers waarde toe te blijven toevoegen voor alle stakeholders. In het vertalen en verbinden van een duidelijke visie over het creëren van toegevoegde waarde, hebben leiders en HR een cruciale rol. Leidinggevenden moeten hun medewerkers optimaal ondersteunen zodat ze overeind blijven in tijden van snelle verandering. Leidinggevenden moeten hun medewerkers motiveren, inspireren en uitdagen om zichzelf te ontwikkelen. Zij bieden hun medewerkers uitdaging en laten daarbij zien hoe medewerkers en partners bijdragen aan het hogere doel van de organisatie. Ook tonen zij waardering voor deze bijdrage en geven zij hun medewerkers en partners constructieve feedback.

Maar wie ondersteunt de leidinggevende? Een serie tips over de wijze waarop jullie vanuit HR de leidinggevenden kunnen helpen om zijn/haar rol in de flexibiliserende organisatie te pakken.

sprekers >  Leiding zonder leiders |  8 juni 2017 | HRuniversity - Verbindt werken en leren  

Meer weten over de sprekers Bas Kodden, Jan Kuipers en Nico Donselaar? Klik hier voor meer informatie. 

Aanmelden >>

 

Human Talent Network is speciaal gericht op Human Resources managers en professionals, die kennis willen delen en vermenigvuldigen met collega’s binnen en buiten hun eigen branche. We zijn er voor de HR professionals die: 
-werkzaam zijn in een dienstverlenende organisatie, ongeacht de branche, publiek of commercieel
-werkzaam zijn in het management of een vergelijkbare functie van tactisch of strategisch niveau (beslissingsbevoegdheid)
-geloven dat medewerkers die fan zijn van werk en merk het verschil maken in deze snel veranderende en concurrerende tijd
-geloven dat verrijking van de kennis van zichzelf, hun team en de medewerkers een must is om te excelleren als bedrijf
-ervan overtuigd zijn dat je nooit uitgeleerd bent. 

Inschrijven

  • Bedrijfsnaam:Event | HTN
  • Datum: -
  • Locatie:Wassenaar
  • Investering:Gratis
  • Aanmelden

Sponsoren

Log in