Large-scale organisational change | 11 april 2018

 Large-scale organisational change | 11 april 2018

Omschrijving

Wil jij als senior HR-manager of HR-directeur van een grote organisatie ook dat je organisatie doelen weet te bereiken ondanks onzekere voorvallen? Wil je vanuit de menskant inzicht en sturing geven en zodoende een stevige partner van de board kan zijn? Heb je behoefte aan sparren over alle veranderingen die er gaande zijn en leren van en met HR-collega’s van andere grote organisaties?

Meld je dan aan voor de bijeenkomst ‘large scale organisational change’ op 11 april (14.30-19.00) voor senior HR-managers en -directeuren. Dit kan je doen door Marco Hoekstra een berichtje te sturen via Linkedin of te e-mailen naar  met je gegevens. Orgvue organiseert deze bijeenkomst en zal je tijdig je toegangsbewijs mailen (deze bijeenkomst is alleen voor de beoogde doelgroep en zonder kosten).

We gaan het die middag hebben over hoe je een toekomstgerichte en flexibele HR-afdeling kan neerzetten en hoe dit gaat helpen om de transformatie in de business te faciliteren. Daarnaast gaan we het verder hebben over het leren denken over de toekomst van werk. En uiteraard, de lessons learned. wat vooral niet en wel te doen. Tevens zullen we in een workshopsessie de belangrijkste sub-thema’s met elkaar benoemen voor 2018. Dit doen we omdat we op deze bijeenkomst ook de HR peer group – large scale organisational change zullen introduceren. In een setting met maximaal 15 personen zal deze HR peer group drie keer dit jaar samenkomen om verdieping te zoeken op de sub-thema’s. Met elkaar, gefaciliteerd met een moderator en aangevuld met inspiratie van buitenaf. Investering vooraf is er niet, je bepaalt de waarde zelf aan het einde van het jaar! 

Meld je snel aan via de website!

Inschrijven

  • Bedrijfsnaam:Event | OrgVue
  • Datum: -
  • Locatie:nader te bepalen
  • Investering:Deze bijeenkomst is alleen voor de beoogde doelgroep en zonder kosten.
  • Aanmelden

Sponsoren

Log in