Training Decisions by Design | 16 januari 2018

 Training Decisions by Design | 16 januari 2018

Omschrijving

In vier stappen naar breed gedragen besluiten

Als professional staat u voor de uitdaging een blijvende verandering aan te brengen in de manier waarop mensen samenwerken; waarbij gedragen besluiten tot betere resultaten moeten leiden. Decisions by Design is een eenvoudig en krachtig instrument om met actieve participatie tot de best haalbare en houdbare besluiten te komen. Vier ontwerpstappen leiden u als veranderaar, interactief met de betrokkenen, naar cruciale en gedragen besluiten waarin alle perspectieven en werkelijkheden erkend zijn. 

Bent u vooral bezig om anderen te overtuigen en mee te krijgen met de verandering?

In elke samenwerking met projectleden, klanten of business partners, heersen er altijd verschillende zienswijzen, houdingen en belangen. Hoe breng je al die verschillende beelden en interpretaties bij elkaar om tot een breed gedragen besluit te komen, ten behoeve van een plan van aanpak waar alle partijen zich in kunnen vinden?

Hoe schept u de situatie waarin iedereen zich inzet voor het gezamenlijk belang?

Wanneer u in een verandertraject of project met anderen samenwerkt, dan wilt u dat de energie, aanwezige kennis en verrichte werkzaamheden daadwerkelijk bijdragen aan het gezamenlijke resultaat. Op zo’n manier dat individuele beelden en belangen gekend worden, verschillende oplossingen samen onderzocht zijn om uiteindelijk de verbinding en het commitment te bereiken naar de gestelde ambitie. Besluitvorming die voor alle partijen een win-win situatie oplevert, zal je bewust moeten vormgeven.

In deze eendaagse training leert u de besluitvormingsmethode Decisions by Design om tot een gedragen besluit te komen, waarbij de betrokkenen een win-win situatie ervaren. We delen de grondbeginselen en de vier stappen, waarmee u in uw eigen praktijk een groepsbesluit realiseert. Door te timeboxen bereikt u bovendien versneld resultaat. 

 
 

UW UITDAGING

Wanneer u regelmatig met verandering te maken heeft, herkent u vast:

 • dat het lastig is om managers, medewerkers, ketenpartners, klanten en leveranciers op één lijn te krijgen;
 • dat de beslisser vaak inhoudelijk niet de meest deskundige is (en de inhoudsdeskundige meestal niet beslissingsbevoegd);
 • dat het niet altijd duidelijk is of er nu een besluit is genomen en of alle stakeholders daar nu wel achter staan. 

Kortom: het is uitdagend om alle verschillende belangen in de besluitvorming een stem te laten hebben.

 

VOOR WIE

Twijfelt u of u binnen de doelgroep valt? Aarzel zeker niet om even contact met ons op te nemen. Wij stemmen graag samen met u af of deze training voor u een waardevolle investering is die u direct kan toepassen op uw praktijk.

De training richt zich op veranderaars die de ambitie hebben om met betere besluiten resultaatgerichte samenwerking te bereiken: facilitatoren, leiders, (project)managers, SCRUM masters, coaches, strategisch adviseurs en consultants.

 

RESULTAAT

Deze training levert na een dag de volgende resultaten op:

 • Toepassen van de 4 vier ontwerpstappen van Decisions by Design, waarmee u een interactief groepsproces ontwerpt die gedragen besluiten oplevert;
 • Inzicht in de architectuur achter deze besluitvormingsmethode, waarin verschillende denkstijlen en handelswijzen een plek hebben;
 • Toepassen van strategische vragen waarmee u besluitvorming kunt sturen;
 • Ervaring en oefening met het Decision Design Canvas..
 

INVESTERING

 • We schatten de voorbereiding in op circa 4 uur, waarmee u totale studielast uitkomt op 12 uur.
 • Het boek Decisions by Design ter waarde van €29,90 is bij de training inbegrepen.  
 

TESTIMONIALS

"De training Decisions by Design gevolgd. Waardevolle handvatten verkregen om tot breed gedragen besluiten te komen via vier stappen. Een goede balans tussen theorie en praktische toepassing. Voldoende ruimte voor vragen en eigen oefening. Een aanrader!" - Gerard Jonker / Projectmanager en thema regisseur

"Marjolijn en Ed weten waar ze het over hebben en brengen hun model met passie naar voren. Wanneer je vlak voor een grote beslissing staat of regelmatig belangrijke besluiten moet nemen, helpt deze opleiding je hier op een gestructureerde wijze mee om te gaan. Door de oefeningen tijdens de offline sessie kan je goede nieuwe inzichten verzamelen." - 
Sjoerd de Waal / Whole brain business coach
 

PRAKTISCHE ZAKEN

 • Locatie: U wordt ontvangen op een prachtige en goed bereikbare locatie in Utrecht: Fort Lunet IV
 • De inwendige mens: Bij de training is koffie/thee/water en een smakelijke lunch inbegrepen. 
 • Online leeromgeving: De training wordt ondersteund door een online leeromgeving waarin u zich kan voorbereiden op de trainingsdag en waarin u naderhand nog eens het geleerde kan raadplegen. U ontvangt circa twee weken voor de training toegang tot onze online omgeving op www.managementofchange.academy. De eerste twee jaar is dit gratis. Daarna kunnen we een kleine bijdrage vragen.
 • Groepsgrootte: De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 20 personen. Wacht daarom niet te lang met aanmelden voor de datum van uw voorkeur.

Inschrijven

 • Bedrijfsnaam:Training | Impact Company
 • Datum: -
 • Locatie:Utrecht
 • Investering:495
 • Aanmelden

Sponsoren

Log in