Reflaction Training | 18 september 2018

Non-verbale signalen begrijpen en benutten

In dagelijkse ontmoetingen en gesprekken pik je automatisch allerlei non-verbale signalen op. Soms voel je dan je lichaam verstrakken. Of je wordt onverwachts geraakt door emoties van jezelf of anderen. Wij noemen dat de onderstroom in gesprekken: subtiele signalen die vaak onzichtbaar zijn, maar je wel beïnvloeden.

Herken je dat:
- het soms lastig is om vrij te blijven van projecties en verwachtingen van degene tegenover je;
- je na een gesprek of ontmoeting ineens erg vermoeid bent;
- emoties je soms overvallen;
- je vaak pas achteraf weet of beseft wat je had willen doen of zeggen;
- je het té veel nadenken niet kunt loslaten en daardoor minder ontspant?

Je leert in dit traject bewuster stilstaan bij wat je lichaam, intuïtie en gevoelens je te zeggen hebben én je eigen waarnemingen serieus te nemen. Dat is de basis om in contact met jezelf, je kracht, en je omgeving te blijven. Wij noemen dit ReflAction: waarnemend handelen in het moment. In deze training leer je via oefeningen en technieken hoe je in ontmoetingen en (coach)gesprekken beter in contact met jezelf en anderen kunt blijven en wat je daarvoor kunt doen.

Resultaat
- Je communiceert effectiever, doordat je directer en preciezer benoemt wat je bezighoudt.
- Je leert jezelf als uitgangspunt te nemen in elk (coach)gesprek.
- Je sluit beter aan bij wat je gesprekspartner echt nodig heeft.
- Je leert jouw emotionele ‘triggers’ en thema’s in contact met anderen sneller herkennen en ombuigen.
- Je herkent sneller projecties en verwachtingen bij jezelf en anderen.
- Je leert praktische zelfcoachtechnieken, zodat je met meer energie kunt functioneren.

Je wilt leren vertrouwen op je intuïtie, gevoelens en subtiele signalen in gesprekken en ze directer omzetten in een actie in het hier-en-nu. Reflectie op je eigen handelen hoort daar als vanzelfsprekend bij. Wij noemen dat ReflAction. Het vormt je fundament voor persoonlijke en professionele groei. Het resultaat is dat je jezelf als uitgangspunt neemt en alerter en mindful aanwezig kunt zijn in je dagelijkse (coach)gesprekken. Bovendien houd je meer energie over, omdat je stress en ontspanning beter kunt reguleren.

Lees meer over deze training via deze link of neem contact op met SchoolvoorCoaching via 030-3035271.

Praktische informatie:
- 6 dagdelen & 2 coachgesprekken op 18 september, 9 oktober en 30 oktober: 09:30 uur tot 17:00 uur
- € 1.644,00
- 12 deelnemers

• Bedrijfsnaam:Training | SchoolvoorCoaching
  • Locatie:Driebergen-Rijsenburg
  • Investering:€ 1.644,00 (excl. btw, incl. verblijfkosten en studiemateriaal)