HRhackathon - Joy@Work

Op donderdag 23 juni 2016 heeft HRcommunity voor zo'n twintig teams samen met een aantal enthousiaste partners de HRhackathon georganiseerd rondom het thema Joy@Work. Benieuwd hoe het was? Op deze pagina vind je het beeldverslag, het artikel op HRzone.nl, een 'storify', Periscope-interviews en foto's. 

 

Beeldverslag

Terugblik

Lees hier de terugblik op de dag. 

Storify 


Periscope-interviews

Ben je benieuwd naar diverse interviews met deelnemers en partners? Klik op onderstaande button voor de filmpjes die we tijdens de dag live streamden. 

Periscope-interviews >>

 

 

Foto's

Voor meer foto's klik hier.

Photobooth

Tijdens de HRhackathon was er ook een photobooth aanwezig. Klik hier voor alle foto's. 

 

 

De inspiratoren op 23 juni 2016

 

0329e03 > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

geluksfabriek > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

Maurits Bruel - Bedrijfskundige en grondlegger van het gedachtegoed Binden en Boeien en oprichter van de Geluksfabriek

Maurits Bruel is samen met Clemens Colsen de grondlegger van het gedachtegoed binden en boeien en richtte in 1990 het adviesbureau de Geluksfabriek op. De Geluksfabriek werkt inmiddels voor veel gerenommeerde bedrijven en instellingen, van vrijwel alle grote multinationals tot aan vrijwilligersorganisaties. De publicatie van het boek de Geluksfabriek in 1998, dat 5 jaar lang de top 10 van de managementboekenverkoop haalde en inmiddels aan de 15de druk toe is, betekende een doorbraak voor hem en Clemens Colsen, en de introductie van het concept Binden en Boeien. Sindsdien worden de concepten succesvol in de praktijk toegepast en verder ontwikkeld.

linkedin-icon > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

PoleanneVluggen > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

accorhotels > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

 

Poleanne Vluggen - Vice President Human Resources BeNeLux Accor Hotels

Van jongs af aan had Poleanne Vluggen, Vice President Human Resources BeNeLux bij Accor Hotels, al een fascinatie voor hotels. Nadat zij de hotelschool had afgerond, wilde Poleanne HR directeur worden. ‘Je hebt veel bedrijven waar het product leading is, maar in de hotelbranche zijn met name de mensen leading, en dat is allemaal HR.’ Over de toekomst van HR is ze heel duidelijk: ´HR is het realiseren van return on engagement in return on investment´.

linkedin-icon > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren  

TalentTruck > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

talenttruck > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

Meten van talenten in natuurlijke setting: de Mobile Talent Room

Voor bedrijven is het zeer waardevol als zij de competenties en talenten van hun medewerkers en sollicitanten kunnen meten met ‘natuurlijke assessments’. Vanaf half mei gaat dat gebeuren met de Mobile Talent Room: een trailer waarin deelnemers aan een speciaal ontwikkeld spel meedoen, waarbij hun competenties en talenten in kaart worden gebracht.

Talent Partners Nederland Groep, moederbedrijf van Werving- en Selectiebureau Commercieel Nederland en Technisch Nederland uit Hengelo, zet de Mobile Talent Room in de markt als vervolg op het zeer succesvolle Escape Room Sollicitatieconcept. Klik hier voor meer informatie.

linkedin-icon > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

bas-van-der-veldt-fotomateriaal-_5Fmg_5F9458 > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

afas2 > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

Bas van der Veldt - Algemeen directeur AFAS Software

Bas van der Veldt is de algemeen directeur van AFAS Software, hoofdsponsor van de HRhackthon Joy@work. Het Nederlandse familiebedrijf AFAS Software bestaat dit jaar twintig jaar en automatiseert meer dan 10.000 organisaties met (online) bedrijfssoftware. Het succes van AFAS is volgens Bas te danken aan de 350 blije eikels die er werken. “Blije medewerkers zorgen voor blije klanten.” Vandaar dat Bas een groot deel van zijn tijd besteedt aan de creatie van humor en plezier op de werkvloer. Laat je inspireren door zijn eigenwijze ideeën!

 

 

Teamily1 > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

teamily > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

Teamily - A simple tool that helps teams to work better

Teamily helpt teams voorwaarts te bewegen en succesvol te zijn. Teamily is een manier van werken. Het werkt voor teams van freelancers, in startups, in teams van creatieve bureaus, innovatieteams en voor afdelingen van grote organisaties.

We zien zo veel teams die wel beginnen aan een project maar niet opleveren, of meer tijd of budget nodig hebben. Vaak met een gemiddeld resultaat, net niet helemaal goed of zeker niet het beste. Dit lost Teamily op met de Team Composer en de Project Cockpit.

 

PascalVerheugd > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

hutten > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

Pascal Verheugd – HR directeur Hutten Catering

Pascal Verheugd is HR-directeur bij cateringbedrijf Hutten in Veghel. Hij won in 2014 de HR-Top100 Award 2014. ‘Hij neemt trots en geluk van medewerkers als uitgangspunt’, stelde de vakjury.
‘Al geruime tijd geleden weten we bij Hutten Catering dat gelukkig zijn in je werk de belangrijkste voorwaarde is voor een succesvolle onderneming. Daarom geven we onze medewerkers, die we samenwerkers noemen, alle gelegenheid om te groeien en op hun eigen manier hun werk in te vullen. Ook krijgen ze ruimte en tijd om nieuwe producten te ontwikkelen. Hiervoor hebben we het zogenaamde groene kaartsysteem bedacht. Medewerkers schrijven ideeën, innovaties én klachten op die we als directie binnen drie dagen beantwoorden. Zo creëren we betrokkenheid bij het bedrijf en tevredenheid bij de medewerkers.

linkedin-icon > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

fotoRMMBR > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

RMMBR > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

RMMBR - Smart and sustainable learning for professionals.

With impact. Learning solutions that actually work. Products that create a difference. Not just for now or a couple of months. But as long as needed. That’s what we deliver.

Easily said, but we actually do it. For example: If emailing a pdf document to all employees delivers the same result as an e-learning module, we urge our client to use the pdf document. It’s the best thing to do for the client. It’s smart.

We love projects with a bite, clients with guts, and being adventurous. The fine line between smart and cheeky is often crossed - on purpose. When necessary, we take a clever short-cut when everyone else follows the main road. Or we stay on the beaten track where others wander off. Curious about our projects?

Take a look at www.rmmbr.com

Professional_rebel > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

Professional Rebel - The agency that helps you embrace the culture of change

Professional Rebel traint voorlopers in grote organisaties om de startup spirit te omarmen.
Sinds 2012 onderzoeken we de wereld van de startups en de radicale innovators. Op basis van hun lessen, successen en mislukkingen, ontwikkelen wij programma’s, bootcamps en startup challenges, waarmee wij de pioniers in het bedrijf uitdagen om zelf het heft in handen te nemen, door muren heen te breken en impact te maken. Wij helpen hen om innovatief, ondernemend en onafhankelijk te werken en geven hen de tools en de connecties waarmee zij zelf gemakkelijk “business experiments” op kunnen zetten.

Tijdens de HR Hackathon zullen wij de teams coachen om aan de hand van onze “Experiment Sprint Planner” hun eigen concept binnen 30 minuten om te zetten in een direct uitvoerbaar experiment.

AxelSchiphof > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

effectory > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

Axel Schiphof is werkzaam bij Effectory en helpt jullie om te ontleden welke factoren van invloed zijn op werkplezier!

Hoe staat het met het werkplezier van jullie medewerkers?
effectory onderzoekt al jaren bij zeer uiteenlopende organisaties wat maakt dat medewerkers bevlogen zijn er plezier ervaren in hun baan.

 

 

 

 MischaMasthoff > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

RealtimeIX > HRhackathon - Joy@Work | HRuniversity - Verbindt werken en leren

REALTIMEIX - Platform voor het realtime verzamelen, koppelen en analyseren van data

We leven in een tijd van data. Toch lukt het veel organisaties niet hun data te vertalen naar inzicht. Gegevens zijn verouderd of vallen niet te koppelen, omdat ze niet in één systeem staan. Via ons platform verzamelen, koppelen en analyseren we data realtime en continu. We combineren gegevens uit vragenlijsten, bronsystemen, externe websites en fysieke drukknoppen.

Log in